20 Ekim 2014 Pazartesi

TOTNES

25/10/2010_ İNGİLTERE-6- TOTNES

      İngiltere maceramızın son durağını Totnes isimli; Devon Kontluğunun güneyinde yer alan şirin bir kasabasıyla noktalamak istiyorum. Kasaba, bölgenin tatil ve alışveriş yapmak için uğradığı vazgeçilmez noktalardan biri.          Bu güzel kasaba Dart (River Dart) nehri kıyısında yer alıyor.Burdaki manzaranın tadını çıkarmanın en etkili yolu güzel bir bot gezisiyle mümkün ve biz bunu gerçekleştiren şanslı insanlardanız. 
     Geziye başlamadan önce bu enfes manzarayı kasabanın en hakim kısmına Totnes kalesine giderek izliyoruz. Fotografları tabi ki ekliycem ama gerçeğinin verdiği hissi size ne kadar ulaştırabilirim emin değilim.
    Kasaba da biraz vakit geçirip çok güzel bir bot gezisi yaptık bu büyük nehir boyunca.Gezi esnasında bu güzellikten etkilenip gelen ve nehir kıyısında Greenway isimli bir evi olan çok değerli bir gerilim yazarı Agatha Christie'nin evine de el salllayarak geçtik. Her ne kadar bu evi ziyaret edememenin burukluğunu hissetsemde manzaranın güzelliği herşeyi çabucak unutturdu doğrusu. Totnes kasabası cafcaflı rengarenk,alışverişe ve eğlenceye bolca vakit ayırabileceğiniz bir yer. Ama nehir gezisine bir başlıyorsunuz ve 10 dk içinde o renkli kasaba yerini nehrin etrafında yemyeşil otlaklara, ağaçlara, çeşit çeşit kuşlara ve otlaklarda sakince otlayan hayvanlara bırakıyor:)
 Fazla söze gerek yok gelin resimlere bö göz atın:)

Gezimizin en başına kaleye doğru giderken,nehir kenarında yengeç avlayan çocukları görüyorum. Bi süre onlarla oyalanıp bu eğlenceli aktivitelerini fotograflayarak yolumuza devam ediyoruz....


































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder