31 Ekim 2014 Cuma

RECKLINGHAUSEN

19-24/10/2012_ GERMANY_RECKLINGHAUSEN

                                          
        2012 yılında, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan  Recklinhausen isimli kasabasında güzel bir hafta geçirdim. Bu gezi sırasında her ne kadar Almanya'nın büyük şehirlerini görmek kısmet olmadıysa da, gördüğüm kadarı bile Ülkeyle ilgili fikirler vermeye yetti:) Alman insanı deyince akla direk disiplin geliyo dimi:) Sonuna kadar bu yakıştırmayı hakediyorlar... Son derece kurallara bağlı insanlar. Gecenin bir vakti bile yollar,sokaklar bomboş olduğu halde kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçen hiç bir insan görmedim.Biz de bu kurallara uyduk tabi:) Ayrıca son derece dakik ve erkenci insanlar. Sabahları erkenden uyanıp kelimenin tam anlamıyla arı gibi çalışıyorlar. Tipik akdeniz insanının sıcaklığını ve kurallara karşı gevşekliğini bu insanlardan beklemek büyük bir hata:) 
       Gelelim Recklinghausen'a, bu küçük kasabanın da,Almanya'daki diğer şehirler gibi hatırı sayılır miktarda Türk nüfusu var. Sokakta Türkçe bağırın en az on kişi dönüp size tepki verecektir:) Çoğunlukla, Zonguldak ilinden insanlar var. Sebebi ise tahmin edilebilir.  Recklinghausen'daki kömür madenleri...  Zonguldaktan buralara gelen insanımızın hemen hemen hepsi buradaki madenlerde çalışıyor. 
             Şehirde gezmek için tavsiye edebileceğim en önemli yer İkona müzesi. Yaklaşık 1000'e yakın bir koleksiyonu burda görme fırsatınız olacaktır.Müze ortadoks dünyasının en büyük müzelerinden biri...
           Birde Bochum Kömür Madeni müzesini ziyaret edebilirsiniz. Hayatımda ilk defa yerin altına doğru karanlık tünellerden ilerlediğim için beni fazlasıyla etkilemişti.... Yerin kaç kat dibine inip madeni gezdikten sonra, ilk resimde görülen binanın en ust kısmına yapılmış seyir terasına çıkarak manzarayı izlemeyi de ihmal etmeyin:)





            Birde Belediye Binası var... Bina her ne kadar eski izlenimi versede 1900 yıllarında yapılmış....



Burasıda en yoğun caddelerinden biri....


 Şehirden kareler...




Sırada ise eski şehir duvarlarından kalma Engelsburg kulesi var. Kule,  bir otelin bitişiğinde geçip giden yıllara inat dimdik ayakta...



1 yorum: