16 Ekim 2014 Perşembe

CARNWALL

23/10/2010_İNGİLTERE-4-CARNWALL- TINTAGEL CASTLE


CARNWALL...
23/10/2010

Carnwall, haritaya baktığınızda ülkenin güneybatı tarafında, en uç noktada yer alıyor. Aslında burası İngiltere'nin en fakir kontluğuymuş ama günümüzde turizm açısından hayli dinamik bi yer. Biz bölgenin çoğunu göremedik ama gördüğümüz kadarı gerçekden çok güzeldi.
  
    Bölgenin can alıcı noktalarından birine, bölgenin kuzeyine; Tintagel Kalesine (Tintagel Castle) gittik. Kale deyince ben kocaman bi yer hayal etmiştim. Ama kaleden eser yok sadece ana hatlarını görebiliyosunuz. Yer yer yıkıntılar var. Ama manzarası, kıyıya vuran dalgalar, rüzgarın uğultusu hala kulağımda. Kale, hala dimdik ayakta durduğu zamanlar kimbilir ne kadarda görkemlidir..
   Kale çok yüksekce bi yerde bulunuyo. Ayrıca bende uyandırdığı o dramatik hisler, kalede bir zamanlar kral Arthur'un yaşadığıyla ilgili varsayımları dinledikten sonra iyice derinleşerek, yerini merak ve gizeme bırakıyor. Nede olsa büyücü Merlin ve Arthur 'un maceralarını az okuyup dinlemedik:) Mitlere ilham veren bu olağanüstü atmosfere sahip kalenin yıkıntıları arasında dolaşıp, bende kral Arthur 'un bir zamanlar buralarda yürüdüğünü hayal ediyorum:) Sonra deniz kenarına inip daha yakından dinliyoruz uğultulu rüzgarı, dalgaları...

 Kaleye giderken, hemen kasabanın girişinde gördüğüm ve yapısına bayıldığım kimbilir kaç yıllık bu eski evi eklemeden edemedim:)

  Kaleye doğru giden yolda dükkanın birindeki bu yazı hemen ilgimi çekti. Dükkan sahibi etrafta koşturan ilgilenilmeyen çocuklardan bıkmış olmalıki kapıya böyle bi yazı yazma ihtiyacı hissetmiş. (Unattended Children will be sold as slaves) ilgilenilmeyen çocuklar köle olarak satılacaktır:))) 




Kaç basamak çıktık inanın hatırlamıyorum. böyle minik durduğuna bakmayın resimde çık çık bitiremedik biz:)





















Bu arada her bir adımımızı fotograflayan ve bugün bile her şeyi çok net hatırlamama büyük yardımı dokunan sevgili eşime burdan teşekkür etmezsem çok ayıp olur efendim:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder